Hyvät TaSOlaiset,

Muistatte ehkä kevätkaudella toteutetun lukijakyselyn, jossa käsiteltiin TaSO-lehteämme ja TaSOn tiedotusta. Palautteenne perusteella päätimme hallituksen kokouksessa 17.9.2010 esittää uudistuksia TaSOn toimintaan. Tämän tiedotteen tarkoituksena on kertoa teille, millaisia uudistuksia lähdemme toteuttamaan.

Lukijakyselyn avartavinta antia oli jäsenistömme suhtautuminen TaSO-lehteen. Valtaosan mielestä lehti oli hyvä olla, mutta ei välttämätön. Lisäksi muiden kysymysten ja etenkin avo-vastausten perusteella tulimme siihen tulokseen, että lehtemme ei ole loppujen lopuksi niin antoisa kuin haluaisimme. Koska lehden tuottaminen vie valtavasti aikaa, energiaa ja lähes kolmanneksen budjetistamme, olemme päättäneet siirtyä asteittain ensi kevään aikana painetusta lehdestä laajempaan sähköiseen tiedottamiseen. Koemme, että tämä vapauttaa resursseja laajemmin muuhun jäsentoimintaan sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.

Hallituksen päätös muutoksesta tapahtuu seuraavanlaisella aikataululla: keväällä 2011 ilmestyvät vielä painettuina lehdet 1/2011 ja 2/2011. Tämän jälkeen lehti ei enää tule ilmestymään sellaisenaan. Emme kuitenkaan missään nimessä ole lopettamassa ajankohtaisten ja tärkeiden asioiden käsittelyä tai jäsenistöä koskevan tiedon levittämistä. Kevään 2011 jälkeen TaSO-lehden toteutuksella on kaksi mahdollisuutta. Joko siirrämme lehden ”sellaisenaan” nettisivuillemme, mistä sitä voi helposti kaydä lukemassa, milloin itse haluaa. Toisena vaihtoehtona on muuttaa nettisivujamme siihen suuntaan, että niille päivittyy usein uusia uutisia ja artikkeleita, kuten suositut vaihtarikertomukset tai työelämään siirtyneiden TaSOlaisten haastattelut. Tällöin varsinainen TaSO-lehti poistuisi kokonaan. Kumpaa vaihtoehtoa sinä kannatat?

Toisena suurena tiedotuksellisena muutoksena olemme päättäneet täysin uudistaa TaSOn nettisivut. Rakennan tässä kuluvan syksyn mittaan täysin uudet sivut omalle palvelimellemme. Tämä mahdollistaa nettisivujen tarkoituksenmukaisemman päivittämisen ja antaa käyttöömme uudenlaisia mahdollisuuksia. Suunnitelmissamme on esimerkiksi liittää sivuillemme hyvää palautetta saanut Toinen Maanantai -blogi, keskustelufoorumi ja pikagallupit sekä ajantasaistaa vanhoja tietoja ja ulkonäköä sekä toimivuutta ylipäätään. (Toki nämä ovat vielä tässä vaiheessa suuria suunnitelmia, mutta) Viimeistään tammikuussa pääsette sitten näkemään, millaisen lopputuloksen nettisivujemme uudistus sai.

Muistattehan, että jo valmistuneiden ja työelämään siirtyneiden jäsenten tulee ilmoittaa itse valmistumisestaan Talentiaan ja erota opiskelijayhdistyksen jäsenyydestä, jolloin he eivät saa enää turhaan postia TaSO:lta ja Talentian opiskelijatoiminnalta. Tämän ilmoituksen voi tehdä sähköpostitse [email protected] tai Talentian www-sivujen kautta e-asioinnissa omilla pankkitunnuksilla.

Toivottavasti tämä kirjoitus herätti Sinussa ajatuksia ja tunteita. Kaikki kritiikki ja kehitysehdotukset ovat, kuten aina, enemmän kuin tervetulleita.

Lopuksi haluaisin vielä rohkaista kaikkia jäseniämme osallistumaan aktiivisesti toimintaamme. TaSO ry yhdistyksenä ei ole hallituksen pieni sisäpiiri, vaan toimintaan voi vaikuttaa ja päästä mukaan. Toivoisinkin, että jos Sinulla on osaamista ja intoa, joita haluat meille sosiaalialan korkeakouluopiskelijoille tarjota, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Esimerkiksi kirjoitukset lehteen tai blogiimme ovat erittäin tervetulleita!

Terveisin,

Antti Piispanen, TaSO ry:n tiedottaja & koulutuspoliittinen vastaava (AMK)