Tervehdys TaSOlaiset ja hyvää Toista Maanantaita! Olettehan kaikki jo kieli pitkänä odottaneet tämän vuoden ensimmäistä blogikirjoitusta? Tämänpäiväinen kirjoitus ei valitettavasti tarjoa suuria filosofisia mietelmiä tai tulikivenkatkuista poliittista paatosta. Käytän häikäilemättömästi tilaisuuteni blogivuoden avaajana esitelläkseni hieman tulevaa TaSOkasta vuotta.

Tämä vuosi tulee sisältämään tietenkin keskustelua kirvoittavia kannanottoja sekä TaS…apuolisesti tapahtumia eri puolella Suomea. Aluetapahtumien ja paikallisten opiskelijatoimijoiden tapaamisen lisäksi syksyllä on tietenkin edessä TaSO-päivät. Vaikka viime vuoden päivät olivat, ainakin palautteen perusteella huikea menestys, yritämme toki parhaamme mukaan ylittää meille asetetun riman.

Seuraavaksi haluan esitellä joitakin painopisteitä kuluvalle vuodelle. Ensinnäkin itsestään selvä tavoite on TaSOn jäsenmäärän kasvattaminen entisestään. Talentian ja TaSOn on oltava paras vaihtoehto tuleville sosiaalialan ammattilaisille. Toiseksi haluan panostaa näkyvyyteen ja tiedottamiseen. Tämä tarkoittaa niin ulkoista viestintää esimerkiksi median suhteen kuin sisäistä viestintää jäsenistölle. Tässä auttaa etenkin kohta julkaistavat uudet internet-sivumme sekä siihen kuuluvat keskustelufoorumit. Toivonkin, että sankoin joukoin otatte vastaan mahdollisuuden olla yhteydessä niin TaSOn hallituksiin kuin muihin yhdistyksen jäseniin ylipäätään.

Kolmas tärkeä asia on kummijärjestelmän kehittäminen. Alueellisen toimimisen ja vaikuttamisen näkökulmasta järjestelmä on erittäin tervetullut ja siinä on paljon potentiaalia. Nyt meidän tehtävänämme onkin saada kummijärjestelmä toimimaan kaikilla alueilla ja tietenkin tärkeää on se, että kaikki saavat kummitoiminnasta jotain irti.

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä asia, johon haluan erityisesti panostaa yhdistyksessä; jäsenistön äänen kuuleminen. Me emme hallituksessa aina välttämättä tiedä kaikkia hyviä, perusteltuja mielipiteitä eri asioihin. Demokraattisuudenkin kannalta on tärkeää, että kuulemme jäsenistömme ajatuksia tehdessämme päätöksiä ja linjauksia sekä ottaessamme kantaa. Pohdimme jo alkuvuodesta monia tärkeitä asioita yhdistyksen kannalta. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi Talentian uudistuvat arvot tai TaSOn jäsenmäärän kannalta olennainen uuden rekrytointituotteen valinta. Olipa asia mikä hyvänsä, toivon että juuri Sinä, hyvä TaSOlainen, tuot mielipiteesi esiin lähettämällä meille postia tai osallistumalla keskusteluun uutuuttaan kiiltelevillä keskustelufoorumeillamme. Löydät foorumit uusilta nettisivuiltamme, jotka julkaisemme virallisesti 1.2.2011.

Toinen Maanantai-blogi löytyy myös jatkossa sieltä! Tuleva vuosi tuntuu monessakin suhteessa hyvin jännittävältä!

Kirjoittaja: Antti Piispanen, Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulu. TaSO ry:n puheenjohtaja.